Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/9/1/a/westwood.dk/httpd.www/podcast/index.php on line 75 Fortællinger fra Længslernes Allé

X

Musik og tekst: Michael Vesterskov

En ganske særlig tid: Fra albummet Hjertets vagabond

Nøgler: Uddrag fra bogen Duemanden og andre fortællinger

13:12

07

Tanken om at give op (#07)

3. maj 2019 30 MB

191 Det er menneskeligt at gøre sig overvejelser om det man beskæftiger sig med føles rigtig. Og skal man skifte retning, gøre noget helt andet. Dette er fortællingen om et lille mirakel der kom […] Det er menneskeligt at gøre sig overvejelser om det man beskæftiger sig med føles rigtig. Og skal man skifte retning, gøre noget helt andet. Dette er fortællingen om et lille mirakel der kom lige da alt var ved at falde sammen.

F L n | <

Fortællinger fra Længslernes Allé

Michael Vesterskov er sanger, komponist og forfatter – men frem for alt et menneske med alt, hvad det indebærer: skrøbelig og samtidig stærk. Usikker og stålsat. Lys og mørke. Sensitiv, hudløs, tænksom, melankolsk til tider sorrigfuld, som et såret dyr der trækker sig bort for at slikke sine sår når livet gør ondt – på andre og på ham selv.

En tøjlet rebel – tøjlet, fordi han ved, at han med for stærk vrede støder andre fra sig. En sandhedssøger i stadig bevægelse efter at finde sin bestemmelse i livet. Og i stadig søgning efter svar på livets store og små spørgsmål. Engageret og interesseret i mennesker. I liv.

På alle de energier skaber Michael Vesterskov sine tekster og sine sange, inspireret af en stemning, en avisartikel, en morgentåge over marken, børns leg, et menneskes sorg – hans egen sorg. Den svære balancegang mellem smertens og glædens sameksistens.

Produktion: Westmusic, Michael Vesterskov

Foto: Frederikke Z Vesterskov

Grafik, design og web: Torben Wllhelmsen

westwood.dk

Michael Vesterskov på Facebook

X

Musik og tekst: Michael Vesterskov

Arrangementerne på Lykkestrejf er skabt i et samarbejde mellem musiker: Eigil Pock-Steen Jørgensen, Pianist: Henriette Groth, guitaristen: Daniel Olsen, kor: Qarin Wikström, Stryger og blæs arrangementer: Stig Christensen og de musikere, Michael Vesterskov har samarbejdet med og indspillet mange albums med, blandt andre Bebe Risenfors og Samuel Hällkvist.

Albummet kan også lyttes på alle digitale tjenester.

Coverfoto: Frederikke Z. Vesterskov
Grafisk design: Torben Wilhelmsen


28:45

30

Sådan en dag er det svært at holde humøret nede (#30)

20. jul. 2024 66 MB

Det er strejf af ‘lykke’, jeg beskriver i musikfortællingerne – dem, der gør livet større, og de mørke, destruktive øjeblikke nemmere at komme igennem.Det er strejf af ‘lykke’, jeg beskriver i musikfortællingerne – dem, der gør livet større, og de mørke, destruktive øjeblikke nemmere at komme igennem.

F L n | <

Det kan være, at kærligheden viser sig ganske uventet som den kraft, vi ikke kan kæmpe imod. Eller vi oplever et øjeblik, hvor verden pludselig er umådelig smuk. Det får livsgnisten til at springe så højt, at verden lyses op. Dansen overtager, glimt af glemt venskab rammer øjnene, og drømme bliver igen mulige.

Det anbefales at lytte hele albummet uden afbrydelse.

X

Bislev 1967, fra bogen I lænestolens dybe stille ro
Musik: Michael Vesterskov
Alt i Alt fra kommende album Lykkestrejf
Underlægningsmusik Bislev 1967 ikke udgivet.

Foto: Frederikke Z. Vesterskov
Grafik og design: Torben Wilhelmsen

9:50

29

Bislev 1967 (#29)

21. jun. 2020 23 MB

Det var nogle gange svært med den skolegang, for det meste en pine - undtagen frikvartererne, friheden, legen - det var sådan livet gerne skulle fortsætte som et evigt frikvarter.Det var nogle gange svært med den skolegang, for det meste en pine - undtagen frikvartererne, friheden, legen - det var sådan livet gerne skulle fortsætte som et evigt frikvarter.

F L n | <

De oplevelser vi har som børn præger os resten af livet, på godt og ondt, de sætter sig som små skrøbelige bobler der nemt kan briste og dukker op som glimt i tilværelsen, nogle som smukke minder og andre som mindre livsgnister. Alt sammen kan styrke os hvis vi ser dem med de rette øjne. De bliver enten til fortællinger vi kan trække lidt på skuldrene af eller til byrder skyldrene ikke kan bære, alt sammen afhængig af hvordan vi ser på det.
Bislev 1967 er en fortælling om min tidlige skolegang og hvordan jeg overlevede de første skoleår.


X

Musik: Michael Vesterskov
Fra albummet Vild sjæl

Produceret i Westmusic studie

Billede: Frederikke Z Vesterskov
Artwork og design: Torben Wilhelmsen

17:47

28

Den gule kjole (#28)

7. jun. 2020 41 MB

Nogle gange er der brug for at begynde på en frisk, et nyt udgangspunkt i livet, vi føler måske at vi gentager os på en dårlig måde. Men det kan være vanskeligt at tage en beslutning om forandring alene. Nogle gange er der brug for at begynde på en frisk, et nyt udgangspunkt i livet, vi føler måske at vi gentager os på en dårlig måde. Men det kan være vanskeligt at tage en beslutning om forandring alene.

F L n | <

Den gule kjole er en fortælling om om at starte forfra og om hvordan ‘tilfældigheder’ – et uventet møde – kan føre til en helt ny start, en ny chance i livet.

X

Fra Bogen Duemanden og andre fortællinger.
Musik: Michael Vesterskov fra albummet Vild sjæl
Produceret i Westmusic studiet.

Artwork: Torben Wilhelmsen
Foto: © fox fotos // flick.com. Modification made, license

12:53

27

Duemanden (#27)

30. apr. 2020 30 MB

195 Det er med lethed vi her i vores tid kommunikerer med hinanden. Vi sender mails og beskeder rundt i verden, som noget ganske almindeligt og naturligt.Før i tiden, var det breve og længere tilbage […]Det er med lethed vi her i vores tid kommunikerer med hinanden. Vi sender mails og beskeder rundt i verden, som noget ganske almindeligt og naturligt.Før i tiden, var det breve og længere tilbage i tiden fløj duerne med beskeder, en besked bundet på duens ene ben kunne afgøre menneskers skæbne på godt og ondt.

F L n | <

Duemanden er en fortælling om barndommens drømme og fantasiens evne til at forestille sig andre verdener.

X

Fra bogen Duemanden og andre fortællinger

Gæst i Studiet: Marianne Mortensen

Produceret i Westmusic Studie.

Tekniker: Michael Vesterskov

Musik: Don’t You Know. Fra albummet Morning Sessions (Mixet sammen med ikke udgivet track af samme navn (duet med Marianne Mortensen)

Indspillet i Westmusic Studie og mixet i Stockholm The White Rum

Andet musik: Ikke udgivet instrumentalnummer. Indspillet i Skåne 2014.

Artwork: Torben Wilhelmsen

Foto: Lisbeth Holten

14:23

26

Dansen (#26)

16. apr. 2020 33 MB

192 For nogle år siden fortalte en ældre dame mig en hemmelighed, en personlig historie som betog mig rigtig meget. Det var en oprigtig hændelse. Jeg kunne ikke få den ud af hovedet. En fortælling […]For nogle år siden fortalte en ældre dame mig en hemmelighed, en personlig historie som betog mig rigtig meget. Det var en oprigtig hændelse. Jeg kunne ikke få den ud af hovedet. En fortælling om kærligheden mellem to mennsker som varerede hele livet, men de opnåede kun ganske kort tid sammen, og det i en sen alder.

F L n | <

Jeg har besøg i studiet af Marianne Mortensen som læser fortællingen Dansen, min fortolkning af to menneskers længsel efter at danse, om livet som er så kort som et kraftspring, og i det øjeblik passerer livet.

X

Fra bogen: Duemanden og andre fortællinger
Produceret i Westmusic studiet
Teknikker: Michael Vesterskov
Musik: Livets vals, fra albummet Vild Sjæl
Indspillet i Westmusic studiet

Artwork: Torben Wilhelmsen
Foto: Frederikke Z. Vesterskov

9:52

25

Huskes for noget (#25)

8. apr. 2020 23 MB

191 At fortælle historier er noget vi næsten alle har oplevet som børn. Vi sad forstummet og lyttede til fortællingen og drømte os med ombord på i eventyret i selskab med fantasien. Fortællinger […] At fortælle historier er noget vi næsten alle har oplevet som børn. Vi sad forstummet og lyttede til fortællingen og drømte os med ombord på i eventyret i selskab med fantasien. Fortællinger er vigtige for os, at fortsætte med at læse eventyr, for vores børns skyld og vores egen, minder om det at være barn.

F L n | <

X

Pigen og det ukendte (Gennem disen) fra bogen: Duemanden og andre fortællinger

Musik: Michael Vesterskov
Fra albummet Vild sjæl
Kvinden ved havet: Ikke udgivet.

Indspillet i Westmusic studiet
Tekniker: Michael Vesterskov
Produktion: Westmusic

Artwork: Torben Wilhelmsen
Foto: Frederikke Z. Vesterskov

6:52

24

Pigen og det ukendte (#24)

3. apr. 2020 16 MB

Hvad byder fremtiden, hvor sejler båden hen, er der en plan? Pigen vover af en eller anden grund at trodse forsigtigheden og angsten for hvad der ikke lige er planlagt, overgiver sig til vinden. Hvad byder fremtiden, hvor sejler båden hen, er der en plan? Pigen vover af en eller anden grund at trodse forsigtigheden og angsten for hvad der ikke lige er planlagt, overgiver sig til vinden.

F L n | <

X

Musik: Michael Vesterskov fra albummet: Dinas bog
Indspillet i Westmusic studiet
Teknik: Michael Vesterskov

Fortælling fra Bogen: Duemanden og andre fortællinger. Af Michael Vesterskov.

Artwork: Torben Willumsen
Produktion: Westmusic
Foto: Frederikke Z Vesterskov

17:29

23

Villavejen ensomhed (#23)

27. mar. 2020 32 MB

Ingen breve – villavejens ensomhed, den hvide hest og fællesskab. Ingen breve – villavejens ensomhed, den hvide hest og fællesskab.

F L n | <

Vi er på en stille villavej. Livet går sin vante gang. Bilen pudses og plejes. Breve savnes og reklamer tilstopper næsten postkassen, tiderne skifter.

På marken prøver hestene at slippe ud af hegnet.

Beboerne indretter sig bedst muligt.

En fortælling om ensomhed, fælleskab og naboskab. Kender vi egentlig hinanden, når alt kommer til alt.

X

Medvirkende: Poul Erik Andreasen og Michael Vesterskov

Musik: Michael Vesterskov
Fra albummet: ‘Dinas bog’ og kommende EP ‘Lykkestrejf’

Indspillet i Westmusic Studiet
Teknik: Michael Vesterskov

Artwork : Torben Wilhelmsen
Produktion : Westmusic.

43:24

22

Den poetiske fodboldspiller (#22)

12. mar. 2020 40 MB

Jeg møder Aabs tidligere træner Poul Erik Andreasen på en anderledes måde i denne podcast. Poul Erik er den nordjyske fodboldfilosof, som er respekteret og anerkendt i hele fodbold-danmark. Jeg møder Aabs tidligere træner Poul Erik Andreasen på en anderledes måde i denne podcast. Poul Erik er den nordjyske fodboldfilosof, som er respekteret og anerkendt i hele fodbold-danmark.

F L n | <

Jeg har haft Poul Erik Andreasen som lærer i folkeskolen og senere som medspiller på Aabs divisionshold og derefter en kort periode som træner.

Han har sat sine dybe spor i mig som et menneske, der har en udsædvanlig menneskekendskab og evnen til at beholde roen midt i de store forventninger, der er til en træner i en topklub.

Derfor er jeg meget glad for at samtale med ham om det at være menneske, med ønsket om at udvikle det talent man har fået her i livet optimalt.

Selvom det her i denne podcast er en samtale omkring fodbold og musik, kan det inspirere til tanker over andre grene af livet.

Vi samtaler om det at udnytte sine talenter om angsten for at fejle, om at drømme stort , om struktur, kreativitet, frihed og om tillid.

Jeg tænker Poul Erik Andreasen som et menneske der er bevist om at vi her i livet kun får skænket et vis antal ord, så det er med at bruge dem varsomt og kun snakke hvis man har noget vigtigt at fortælle.

X

Mindre bedrøvet
Musik og tekst: Michael Vesterskov
Indspillet i Westmusic studie 2019-2020
Producer: Michael Vesterskov
Arrangement: Eigil Pock-Steen Jørgensen & Michael Vesterskov

Guitar: Daniel Olsen
Kor: Qarin Wikström
Programming: Eigil Pock-Steen Jørgensen
Lead vocal og guitar: Michael Vesterskov

Mix: Adam Lilienfeldt
Mastering: Brian Mørk Hansen

Coverfoto: Frederikke Z. Vesterskov
Artwork: Torben Wilhelmsen
Produktion: Westmusic.

##KODALOGO## Udgivet med støtte fra Koda

13:23

21

Mindre bedrøvet (#21)

21. feb. 2020 31 MB

I denne podcast fortæller jeg om tilblivelsen af min nye single ‘Mindre bedrøvet’. Lige fra ide til færdig produktion. Om tankerne bag og samarbejdet med musikere og producer. I denne podcast fortæller jeg om tilblivelsen af min nye single ‘Mindre bedrøvet’. Lige fra ide til færdig produktion. Om tankerne bag og samarbejdet med musikere og producer.

F L n | <

Om min søgen efter en ny sound og form.Noget der både kikker fremad og tilbage, en blanding af det elektroniske og håndspillede.

Vi følger processen fra skitser til færdig produktion.

X

Musik: Der er ingen vindere fra albummet Hjertets vagabond
Det var på Capri og Pigen og Søndenvinden fra albummet Fars sange

Foto: Frederikke Z. Vesterskov
Cover og grafik: Torben Wilhelmsen Produktion: Westmusic studie

22:26

20

Skæve eksistenser (#20)

9. feb. 2020 51 MB

Jeg besøger Lilli og Bent i min hjemby Ledøje. De har boet i byen siden 1957. Vi snakker om skæve eksistenser – og de fortæller med glæde og begejstring om blandt andre Lille Lars. Jeg besøger Lilli og Bent i min hjemby Ledøje. De har boet i byen siden 1957. Vi snakker om skæve eksistenser – og de fortæller med glæde og begejstring om blandt andre Lille Lars.

F L n | <

Vi hører uret tikke og mærker roen sænke, vinduerne dugger, alt i mens historierne breder sig i den stille stue.

Til minde om Bent Jespersen

X

Tekst: Miraklet på marken: Michael Vesterskov
Musik: Michael Vesterskov

Cover og grafik: Torben Wilhelmsen
Foto: Frederikke Z. Vesterskov
Produktion: Westmusic studie

10:22

19

Miraklet på marken (#19)

12. nov. 2019 24 MB

190 En fortælling om at tro stort, at drømmene er vigtige, de kan udvikle sig og gå i opfyldelse. Vi lever i en verden, hvor regneark er vigtigere end mennesker. Livet er meget mere, og det, vi […] En fortælling om at tro stort, at drømmene er vigtige, de kan udvikle sig og gå i opfyldelse. Vi lever i en verden, hvor regneark er vigtigere end mennesker. Livet er meget mere, og det, vi ikke kan måle eller regne os til, er ofte større, end vi kan forestille os.

F L n | <

Der er meget, vi måske går glip af ved kun at se det, der er synligt for øjet og hørebart for øret.
Verden er meget større end det.
Mirakler sker og er ofte lige nær, hvor vi opholder os.


X

Musik:
Michael Vesterskov fra albummet “Dinas bog”

Tekst:
Michael Vesterskov: Broer til nye horisonter

Cover og grafik: Torben Wilhelmsen
Foto: Frederikke Z. Vesterskov
Produktion: Westmusic studio

8:28

18

Broer til nye horisonter (#18)

25. okt. 2019 14 MB

En fortælling om at løbe efter noget man ikke rigtig ved hvad er. Om at passere broer. Uroen i kroppen der trækker os rundt i livets cirkler. Om længslernes tomrum. Det vi ikke ser. Om at vente i løb. En fortælling om at løbe efter noget man ikke rigtig ved hvad er. Om at passere broer. Uroen i kroppen der trækker os rundt i livets cirkler. Om længslernes tomrum. Det vi ikke ser. Om at vente i løb.

F L n | <

X

Musik:
Underlægning. Morning Thoughts - ikke udgivet

Sange:
En melodi på vilde veje - Fra albummet Hjertets vagabond.
Musik: Michael Vesterskov
Tekst: Kari Iveland

Cirkus i byen - Ikke udgivet
Tekst og musik: Michael Vesterskov

Mere og mere af mindre og mindre - ikke udgivet
Tekst og musik: Michael Vesterskov

Down by law: Ikke udgivet I denne version, men findes I en anden version på albummet”Morning Sessions.
Musik og tekst: Michael Vesterskov

Er vi lykkelige - ikke udgivet i denne version, men findes i en anden version på CD/DVD “Here comes the flowerchild”.
Tekst og musik: Michael Vesterskov

Lykkestrejfer - ikke udgivet.
Musik og tekst: Michael Vesterskov

Tekster:
Langs bækken: Fra bogen: “I lænestolens dybe stille ro”
Vi elskede livet (Cirkus i byen) - er ikke udgivet.
Jeg er så glad: Fra bogen: Duemanden og andre fortællinger
En mistet ven: Fra bogen: Duemanden og andre fortællinger

Cover og Grafik: Torben Wilhelmsen

Foto: Frederikke Z. Vesterskov


34:00

17

Fortællinger fra Længslernes Allé (#17)

10. okt. 2019 54 MB

190 Michael Vesterskov fortæller i denne podcast om nogle af de længsler han ved sine koncerter oplever han har til fælles med publikum. Længslen efter både tryghed, frihed, alvor og munterhed. […] Michael Vesterskov fortæller i denne podcast om nogle af de længsler han ved sine koncerter oplever han har til fælles med publikum. Længslen efter både tryghed, frihed, alvor og munterhed. Om de veje og vildveje vi oplever i vores søgen efter lykke…. om ar være mindre bedrøvet. Altsammen fortalt gennem sange, oplæsning og fortællinger.

F L n | <

X

Musik:
Don’t give up og shower for the people - Michael Vesterskov Fra albummet Stockholm Sessions.

Bagrundsmusik:
Michael Vesterskov fra albummet vild sjæl.

Titelsangen: Drømme drømmes alene: Michael Vesterskov fra albummet: Hjertets vagabond

www.westwood.dk

denmentalekriger.dk/om-kim-boye/

Cover og grafik: Torben Wilhelmesen
Foto: Anine-Petrea Lindvig og Frederikke Z Vesterskov

Vi leger kun for alvor podcast er produceret og mixet i Westmusic studiet

40:52

16

Samtale med Kim Boye: Vi leger kun for alvor (#16)

7. sep. 2019 56 MB

201 Der er mange paralleller mellem det at være sangskriver og fodboldspiller, specielt når det gælder det kreative. Både Kim Boye og Michael Vesterskov har en baggrund som professionelle fodboldspillere. […] Der er mange paralleller mellem det at være sangskriver og fodboldspiller, specielt når det gælder det kreative. Både Kim Boye og Michael Vesterskov har en baggrund som professionelle fodboldspillere. Kim Boye i Brøndby og Michael I Aab og Fredrikstad i Norge. Både Kim Boye og Michael Vesterskov er historiefortællere på hver deres måde.

F L n | <

Kim ser sig selv som historiefortæller, en energibokser og opbygger og en mindbuilder.
Han arbejder som personlig rådgiver for flere danske top spillere både i Danmark og i udlandet. Blandt andre Pierre Emil Højbjerg i Southhampton.
Han har udgivet bogen “Den mentale kriger” særlig rettet mod fodboldspillere.

Netop fodbold-coachingen fylder i dag mere og mere.
Kims verden er fyldt med muligheder, intet er umuligt, der er kun de begrænsninger, du selv er med til at sætte, og drømmene kommer lidt tættere på at blomstre i nærheden af Boye og hans stærke tro på menneskers muligheder … uanset hvem du er.

I denne podcast vender vi flere emner indenfor fodboldens og musikkens verden som på mange måder ligner hinanden.
Fokus er på det at turde lege selv når presset er stort, at holde fast på sin personlighed og turde være den man er.

X

Musik:

Titelmelodi: Michael Vesterskov
Mornings of strength and hope: Michael Vesterskov

Lykkestrejfer: Tekst og musik: Michael Vesterskov

Er det en hemmelighed for nogen: Tekst og musik: Michael Vesterskov

Tekster:

Om at føle sig genfødt. Pernille Aalund, fra bogen “Om at give sig selv et nyt liv”

Hestene på marken. Michael Vesterskov, fra bogen “Duemanden og andre fortællinger”

Tør vi følge vores drømme. Michael Vesterskov, fra bogen “Duemanden og andre fortællinger”

50:12

15

Forandring: Pernille Aalund (#15)

16. aug. 2019 69 MB

190 Michael Vesterskov i samtale med Pernille Aalund om emnet forandring. Vi søger som mennesker en mening med livet. Nogle gange træder vi i de samme spor, selvom vi fornemmer det ikke er godt […] Michael Vesterskov i samtale med Pernille Aalund om emnet forandring. Vi søger som mennesker en mening med livet. Nogle gange træder vi i de samme spor, selvom vi fornemmer det ikke er godt for os. Vi forsøger måske så at finde et nyt holdepunkt i livet som stemmer mere overens med den vi egentlig er. Men hvem er vi så egentlig inderst inde? Er det andres drømme vi jager eller vore egne?

F L n | <

Modet til at betræde nye stier kræver tålmodighed, styrke og mod. Når de første skridt så er taget over broen mod forandringen og vi står midt på, er der ingen vej tilbage.

Pernille fortæller om den store forandring hun stod og står overfor. Hvordan hun har taget en beslutning og ændret sit liv radikalt.

En beslutning som føles helt rigtigt, men rejsen er ikke uden store omkostninger og nogle gange trækker de gamle mønstre stærkt i hende og prøver at lokke hende tilbage.

Hun Fortæller om forandringsrejsen, styrke, mod, kærligheden, familie, drømme, smerte og arbejdet som forfatter.

Pernille Aalund fortæller med begejstring om livet og det som det har lært hende….. og at rejsen fortsætter.

X

Sange:
Stories (Live optagelse, DR)
Melodi: Michael Vesterskov
Tekst: John Von Daler

You can wear your own crown (Skitse, ikke udgivet)
Musik og tekst: Michael Vesterskov

Run to Me & World (Bee Gees)
Duet med svenske Irma Shultz Keller

Overtalked (Skitse) Findes indspillet på ep’en Outtakes
Tekst og Musik: Michael Vesterskov

Still gonna rain (Liveoptagelse) (Ikke udgivet)
Musik: Michael vesterskov
Tekst: Life Andruzkow

Underlægningstema: Unfinish (Ikke udgivet)
Musik: Michael Vesterskov

Tekster:
De rette valg: Michael Vesterskov (ikke udgivet)
Frygt for at fejle: Michael Vesterskov (Ikke udgivet)

Cover: Torben Wilhelmesen
Grafik: Torben Wilhelmsen
Foto: Frederikke Z. Vesterskov

23:18

14

Det ufærdige og uperfekte (#14)

9. aug. 2019 53 MB

193 Vi forsøger at stemme klaveret perfekt, selvom det i nogle tilfælde lyder bedre med en ustemt efterklang. En Podcast om det ufærdige og uperfekte. Hvornår står en sang stærkest, hvornår falder […] Vi forsøger at stemme klaveret perfekt, selvom det i nogle tilfælde lyder bedre med en ustemt efterklang. En Podcast om det ufærdige og uperfekte. Hvornår står en sang stærkest, hvornår falder den fra hinanden og kommer fra langt væk fra sit egentlige udspring. Det perfekte kommer nogle gange til kort overfor det ufærdige og umiddelbare. Om at være bange for at fejle, og turde stå nøgen som man er som skabende individ.

F L n | <

X

Pigen og søndenvinden: Robert Arnold/Bjarne Amdahl
Bagateller: Svend Rye/Hugo Telling
Det var på Capri: Will Grosz/Hjerter knægt
Solskin ombord:Charles Grean|/Cy Coben/Arvid Müller
Lille kammerat: Ray Henderson/Poul Anker/Michael Vesterskov
Månestråle:Børge Müller/Aage SteentoftNår Lygterne tændes: Jimmy Kennedy/ Hugh Williams/Carl Viggo Meincke
Lysene tændes i Byen:Jørgen Bjørno/Carl Johan Iversen

Cover: Torben Wilhelmesen
Grafik: Torben Wilhelmsen
Foto: Frederikke Z. Vesterskov

21:49

13

Erindring og musikalske rødder (#13)

22. jun. 2019 50 MB

192 Nogle gange er der noget, man bare må gøre, uden tanke for tidens trend, karrierestrategi og andet. Og sådan var det med de gamle sange, jeg spillede ude til fester sammen med min far fra jeg […] Nogle gange er der noget, man bare må gøre, uden tanke for tidens trend, karrierestrategi og andet. Og sådan var det med de gamle sange, jeg spillede ude til fester sammen med min far fra jeg var 11, da de begyndte at dukke op igen og igen og nærmest bad om at blive taget alvorligt. Måske var det en fortsættelse af den søgen efter glæde, uskyld og samhørighed med verden, som jeg tog hul på i bogen En sangskrivers søgen efter det dybe smil. Måske var det en længsel tilbage til en tid, hvor alt var mere enkelt og ligetil. Og samtidig et ønske om at stå ved det, man er rundet af. Det blev derfor til en samling meget personlige fortolkninger af de gamle danske sange.

F L n | <

Min far døde kort før jul 2016, men nåede, lige inden han mistede bevidstheden, at høre albummet Bagateller , og et lille smil bredte sig i hans ansigt. Han kunne ikke udtrykke det, men har givetvis været stolt. Bagateller er en lille, men ikke ubetydelig bagatel i en kompleks tid, hvor det er godt at blive mindet om det enkle og det nære.

Se mere på hjemmesiden: farssange.nu

X

Længslernes Allé
Musik og tekst: Michael Vesterskov

Et øjeblik af mig
Musik og tekst: Michael Vesterskov

Når Lygterne Tændes:
Kunstner Michael Vesterskov
Tekst: Carl Viggo Meincke
Musik: Hugh Williams, Jimmy Kennedy

Grafik: Torben Wilhelmsen.

27:34

12

Mikael Strøm Eriksen: Om vigtigheden af at skrive historier (#12)

13. jun. 2019 63 MB

Michael Vesterskov samtaler med Mikael Strøm Eriksen, forlagsredaktør og forfatter. Michael Vesterskov samtaler med Mikael Strøm Eriksen, forlagsredaktør og forfatter.

F L n | <

Michael Vesterskov taler i denne podcast med Mikael Strøm Eriksen om det at udgive bøger og at give andre der har skrivelyst muligheden for at udgive bøger mod at være medudgivere. Om vigtigheden af at skrive historier og fortællinger.

Mikael Strøm Eriksens fortæller også om sin nye anmelderroste roman: ‘Ska vi knalde, mens vi venter’. Om den eneste ene, den første forelskelse og om den evige længsel … de tomrum vi alle rummer.

Den kærlighed … overvinder den virkelig alt?

Mikael Strøm Eriksen har udgivet sin roman ‘Skal vi knalde, mens vi venter’ på sit eget forlag Adi og Lama

X

Arne Würglers sange er fra albummene: En hjertesag og Det der er Arne Würgler

Vi regner den ud : Musik og tekst: Michael Vesterskov

28:08

11

Arne Würgler: Protestsanger – og meget, meget mere (#11)

31. maj 2019 64 MB

Samtale mellem Arne Würgler og Michael Vesterskov. Samtale mellem Arne Würgler og Michael Vesterskov.

F L n | <

Mit kendskab til Arne Würgler går tilbage til hans tid som formand for DJBFA. Danmarks største og mest markante sangskriverforening.

Hans styrke og kampgejst for bedre rettigheder for den skabende proces har været til stor inspiration for mig og givet mig mod og kræfter til at tro på et liv som sangskriver.

Arne Würger tør stå alene med sin overbevisning, fordi han ved at selv store flokke kan tage fejl.

Jeg har også haft fornøjelsen af at spille nogle koncerter sammen med Arne Würgler under temaet Poesi eller protest … en politisk peptalk, med sange om livets finurlige veje og retninger, sange der kan gøre os klogere på os selv og andre.

X

Længslernes alle - Musik og tekst: Michael Vesterskov

Hyhm: Musik og tekst Michael Vesterskov

11:04

10

Tempo (#10)

20. maj 2019 25 MB

195 Vi lever i et samfund som øger sit tempo uden vi har talt om hvad vores egentlige mål er. Det er utrolig svært at se hvordan det hele egentlig hænger sammen og hvad grunden til det uoverskuelige […] Vi lever i et samfund som øger sit tempo uden vi har talt om hvad vores egentlige mål er. Det er utrolig svært at se hvordan det hele egentlig hænger sammen og hvad grunden til det uoverskuelige tempo, når det kommer til stykket er.

F L n | <

X

Musik og tekst: Michael Vesterskov

Fra Albummet: Morning sessions

Billede: Morning sessions?

Link til Morning sessions?

Foto: Frederikke Z. Vesterskov
Artwork: Torben Wilhelmsen

14:52

09

En kreativ rejse fra Ledøje til Austin Texas (#09)

14. maj 2019 34 MB

192 En juni morgen sidder jeg i stilhed i mit arbejdsrum, kikker ud af vinduet. Udsigt til åbne marker og lyden af legende børn blander sig med synet af et fly svævende lydløst over himlen, måske […] En juni morgen sidder jeg i stilhed i mit arbejdsrum, kikker ud af vinduet. Udsigt til åbne marker og lyden af legende børn blander sig med synet af et fly svævende lydløst over himlen, måske rejsende hjemvendt fra eventyr langt borte. En mail tikker ind på min computer. Indbydelse til co- writing the House of songs , Austin, Texas. Fra en tidlig morgen i arbejdsrummet videre til Stockholm og House of songs i Austin USA. En fortælling om hvordan uventede hændelser og drømme fører til veje jeg aldrig på forhånd vil kunne ha regnet ud, eller stratetisk planlægge mig til.

F L n | <

X

Musik og tekst:
Wonderful Position: Michael Vesterskov
Shower for the people: Michael Vesterskov

Musik og tekst. En melodi på vilde veje
Michael Vesterskov/Kari Iveland

Foto: Frederikke Z. Vesterskov
Artwork: Torben Wilhelmsen

Tekst ‘Kornmarken’ er fra bogen: En sangskrivers søgen efter det dybe smil.

10:50

00

Om podcasten (#00)

1. apr. 2019 25 MB

190 Michael Vesterskov blander i denne podcast fortællinger og sange og udfolder sin særlige fornemmelse for en dobbelthed, hvor skrøbelighed og styrke er tæt forbundne. Og inviterer med humor, […] Michael Vesterskov blander i denne podcast fortællinger og sange og udfolder sin særlige fornemmelse for en dobbelthed, hvor skrøbelighed og styrke er tæt forbundne. Og inviterer med humor, alvor og underfundighed ud på en rejse, hvor virkelighed og drøm bytter plads. De handler om ensomhed, mirakler, lykken, hvad den er, og om vejen derhen. Om tålmodighed, skrøbelighed og om at bevare roen og at acceptere, at det ikke er alt, vi kan eller skal kontrollere.

F L n | <

Står på den store store bakke, som rejser sig nænsomt op til skoven. Jeg er 7 år gammel. Kikker ud over kornmarken og fjorden. Det er august. Lige før høsttid. I fremtiden vil jeg stå på samme sted, ved denne udsigt, dog med uret tikkende ude af takt med min puls.

X

Musik og tekst til Dreams And Strange Pictures: Michael Vesterskov

Tekst: En sang lagde sig ved min side. Fra bogen: Duemanden og andre fortællinger (2018)

12:17

08

Drømmen om retsalen (#08)

10. maj 2019 28 MB

En fortælling om at være anklaget af Gud for ikke at have bestået sit livs prøve. En fortælling om at være anklaget af Gud for ikke at have bestået sit livs prøve.

F L n | <

X

Musik: They Always Come Back
Musik: Michael Vesterskov
Tekst: Lars Vesterskov

Musikken: Nattens fest - Michael Vesterskov

Rundkørsel fra Bogen: I lænestolens dybe stille ro.
Foto: Frederikke Z. Vesterskov
Artwork: Torben Wilhelmsen

13:00

06

Rundkørsel (#06)

30. apr. 2019 30 MB

194 Det kan være vanskeligt at komme ud af en livsstil man har haft i mange år. Selvom ønsket kan være stort, kan detsynes uoverskueligt, som at være i en rundkørsel hvor man bare bliver ført rundt […] Det kan være vanskeligt at komme ud af en livsstil man har haft i mange år. Selvom ønsket kan være stort, kan detsynes uoverskueligt, som at være i en rundkørsel hvor man bare bliver ført rundt og rundt og ikke tør dreje fra. Dette er en fortælling om håb og tab af vores dyrebare tid og liv.

F L n | <

X

Musik: Michael Vesterskov.

Billede : Frederikke Z. Vesterskov

8:03

05

Måske (#05)

25. apr. 2019 18 MB

Tvivlen om det at vide hvad sandheden egenlig er, om at vi måske ikke er her i morgen, eller næste år, giver netop energi til at ta ekstra vare på øjeblikket og det liv som så gavmildt er skænket os. Tvivlen om det at vide hvad sandheden egenlig er, om at vi måske ikke er her i morgen, eller næste år, giver netop energi til at ta ekstra vare på øjeblikket og det liv som så gavmildt er skænket os.

F L n | <

X

Musik: Michael Vesterskov.

Foto: Frederikke Z Vesterskov

Artwork: Torben Wilhelmsen

9:06

03

Lykkestrejfer (#03)

16. apr. 2019 21 MB

193 Livet snor sig ikke altid, som vi går og planlægger det. Lykken er kort, og måske mere glimtvis, end man går og håber på. L ykken findes måske ikke i rotteræset, men i glimt og solstråler, man […] Livet snor sig ikke altid, som vi går og planlægger det. Lykken er kort, og måske mere glimtvis, end man går og håber på. L ykken findes måske ikke i rotteræset, men i glimt og solstråler, man indimellem små og store prøvelser må prøve at gribe fat om.

F L n | <

X

Uddrag fra bogen: Duemanden og andre fortællinger

Oplæsning: Marianne Mortensen.

Musik: Michael Vesterskov fra Albummet: Længslernes alle

Foto: Frederikke Z Vesterskov

Artwork: Torben Wilhelmsen

11:14

02

Lavthængende skyer (#02)

10. apr. 2019 26 MB

193 Den kærlighed som vi har til der vi kommer fra vil altid sidde dybt i os og hvis man forlader hjemstavnen vil der være ikke kun en længsel, men også en frugt for at byen glemmer en. En koncert […] Den kærlighed som vi har til der vi kommer fra vil altid sidde dybt i os og hvis man forlader hjemstavnen vil der være ikke kun en længsel, men også en frugt for at byen glemmer en. En koncert i hjembyen, mon der kommer nogen?

F L n | <

X

Uddrag fra bogen: Duemanden og andre fortællinger

Artwork: Torben Wilhelmsen

Musik: Michael Vesterskov fra albummet ‘Stockholm Sessions’

10:55

04

En mistet ven (#04)

20. apr. 2019 25 MB

Der er svært at miste en ven. Minderne dukker op og jeg tager mig selv i at sidde og smile ved tanken om den tid og det, det menneske gav af sig selv. Så er det svært at holde humøret nede. Der er svært at miste en ven. Minderne dukker op og jeg tager mig selv i at sidde og smile ved tanken om den tid og det, det menneske gav af sig selv. Så er det svært at holde humøret nede.

F L n | <

X

Medvirkende: Trio Roccoco fra Michael Vesterskovs album ‘No time at all’

Oplæsning: Mogens Pedersen

Uddrag fra: “Duemanden og andre fortællinger”

Musik: Michael Vesterskov

Foto: Frederikke Z. Vesterskov

7:37

01

To Billetter (#01)

4. apr. 2019 18 MB

192 En fortælling om ensomhed. Ensomheden har mange ansigter og nogle gange er det nødvendigt at søge den … fordi den vil fortælle noget vigtigt. Det er hårdt at ha den boende som fast lejer, der […] En fortælling om ensomhed. Ensomheden har mange ansigter og nogle gange er det nødvendigt at søge den … fordi den vil fortælle noget vigtigt. Det er hårdt at ha den boende som fast lejer, der hvor vi ikke selv bestemmer hvornår vi vil være sammen med den.

F L n | <